ПЕТО И ШЕСТО МЯСТО ЗА ТАТЯНА ВОЛОЖАНИНА ВЪВ ФИНАЛИТЕ НА СВЕТОВНАТА КУПА В ТАШКЕНТ

Татяна Воложанина се класира на пето място на бухалки и на шесто на топка на финалите на отделните уреди на Световната купа по художествена гимнастика в Ташкент (Узбекистан).
Националката изигра страхотно композицията си на бухалки и беше оценена с 24.500 точки ( с брутално ниска оценка за изпълнение на фона на това, което тя изигра), което и отреди петата позиция. На топка тя е шеста с 23.850 точки.
Воложанина, която е дебютантка на турнира от Световната купа, вчера завърши девета в многобоя в конкуренцията на 50 гимнастички, сред които най-силните грации на Русия, Беларус, Украйна, Италия, САЩ и други.
Първа на обръч е Дина Аверина (Русия) с 27.750 точки, на топка и на бухалки златото спечели Арина Аверина (Русия) съответно с 28.400 точки и 28.650 точки. Финалът на лента е по-късно днес без българско участие.
Президентът на БФХГ Илиана Раева каза следното веднага след изиграването на бухалките от Татяна Воложанина: „Браво, Таня! Блестяща Татяна Воложанина днес!Единствената на това състезание, която прави 7 пируета на полупалци и 7 в комбинация на полупалци! Прекрасни скокове, а за трудността с уред е излишно да говоря. Така както и за чистотата на изпълнение – колена, падиоми, престъпване и т.н. Така е с дебютантите, особено, когато се знае, че не са първа и втора сила в страната си. Е, ще работим още. Явно съдиите искат още от нас. Няма проблем. Днес беше абсолютно равностойна, а някъде и в пъти по-добра от най-силните на тази световна купа. Предстои ти много работа, от която знам, че никога не си се страхувала.
Браво Брани, Силве! Продължавайте да работите така! Горда и щастлива съм!“ – сподели Раева!
Поздравления и за Бранимира Маркова (главен мениджър на национален отбор-жени), за личния треньор на Таня – Силвия Стойнева, за танцовите педагози на национален отбор – жени (индивидуално) – Маргарита Будинова и Радул Роглев!
Поздравления и за втората ни участничка – Ева Брезалиева, която е само на 16 години и за първа година е в категория жени и представя страната ни на един от най-големите форуми, както и за нейния личен треньор Валентина Иванова!
Международен съдия е и Даниела Велчева, която съдийства от името на България в Ташкент.