Пеевски продава вестниците си на компанията, която купува Нова телевизия?

„Юнайтед груп“, които купиха БТК и са в процес на придобиване на „Нова Броудкастинг Груп“, искат да купят и вестниците на депутата от ДПС Делян Пеевски. Става въпрос за „Телеграф“, „Монитор“, „Политика“, „Меридиан мач“ и „Борба“. Новината е съобщена от „Капитал„, които се позовават на Комисията за защита на конкуренцията.
 

След като марките на вестниците са прехвърлени в новосъздаденото „Вестник Телеграф“, то е обявено в ликвидация.

“Юнайтед груп“ (United Group) е създадена през 2000 г. Собственост е на фондовете „Би Си партнърс“ (BC Partners) и Кей Кей Ар (KKR). В портфолиото на компанията е Tele2 в Хърватия, както и активи в Сърбия, Словения, Босна и Херцеговина и Черна гора.

Нова телевизия се продава. Братя Домусчиеви преговарят със собственика на БТК

През лятото на тази година “Юнайтед груп“ (United Group) придоби българския телеком БTK (Vivacom), както и големия доставчик на телекомуникационни услуги и платена телевизия в Гърция – Forthnet.

Компанията е и впроцес на купуване на най-голямата мултиплатформена медия в България „Нова Броудкастинг Груп”, която преди година и половина беше придобита от братята Кирил и Георги Домусчиеви. Наскоро “Нова Броудкастинг груп” купи Канал 3, музикалните канали The Voice и Magic TV, както и радиостанциите “Веселина“, “Витоша“, Magic FM и The Voice.

източник: Свободна Европа