Пак обир. Разбиха банка в Самоков. „В Общината имало вътрешен човек, тука как ли е станало?“ – питат се самоковци

IMG_5450След обира в Общината, последва и обир в банка. Явно апашите не се плашат от Закона и стават все по-нагли. Опитът за банков обир е извършен тази нощ в Самоков. Апашите атакували клон на Централна Кооперативна банка в квартал „Самоково “ на улица „Преспа“. Сигналът е подаден на 11.05 около 7 ч сутринта от служители на МВР- Самоков.  При обход в района служителите са забелязали счупени стъкла на входа на банката. Обирът вдигна на крак началника на РУ-Самоков, Филип Благоев.  Районът бе отцепен,  на мястото имаше и криминалисти, които разследваха случая. На самия вход бе опъната лента, за да не може никой да влиза, докато работят криминалистите. Служителите към банката в продължение на часове стояха отвън, но не пожелаха  коментари по случая .

Неизвестни лица са направили опита да проникнат чрез взлом в клон на ЦКБ. По първоначална информация, бандитите успели да проникнат в помещението, като счупили стъклото на входната врата. Направен е опит да разбият банкомата. Устройството е било монтирано в сградата на банката, която се намира в оживената централна част в квартала. Обектът е бил оборудван с аларма. Версиите са, че алармата се е задействал и крадците са  успели да избягат преди пристигането на екипите на полицията.

„Предполага се, че в банкомата е имало доста пари, а обирджиите са имали вътрешна информация. Иначе не биха рискували да направят удара за малко пари под „погледа“ на видеокамери.Най-вероятно бандитите са знаели, че има доста пари в него, за да го атакуват и да рискуват. Сигурно са били с маски, за да не ги уловят по видеозаписите на камерите“- коментираха самоковци.

Охранителната фирма 3 S СОТ от Самоков дори не е разбрала за случая,  информирали са ги от полицията, съобщиха от МВР. Липси не са установени. Образувано е разследване по случая. Уточняват се обстоятелствата около престъплението.