От 561 с ковид 19 в областта, 267 са от Самоков

Данните сочат, че Самоковско е с най-много установени с ковид в Софийска област. В края на миналата седмица ни бе предоставена информация, че от началото на пандемията до петък установени с ковид в Самоков и селата са били 267. Общо да областта са били 561, което е 47,6% в Самоков и селата.

„Ако в някои градове имаше огнеще, в Самоков – пожар“ – коментирали са медицински лица наскоро. Неспазване на правилата за поведение по време на здравна криза и абсолютна липса на отговорност и дисциплина е причината за разпростарнение на заразата в Самоковско“ – коментират запознати. В доста от селата също има установени с ковид, данни за конкретните насалени места не се предоставят.

 

По данна от национални източници към миналите 24 часа има 204 са нови потвърдени случаи на коронавирус в страната. За София област са 8, София град – 51. 

Най-много заразени има в София-град – 51, следвани от Варна с 42 и Добрич – 19, Стара Загора – 14, Пловдив – 13, Благоевград – 10, София област и Пазарджик по 8, Враца – 6, Кърджали и Сливен по 4, Велико Търново, Разград и Русе по 3, Ловеч, Плевен, Силистра и Смолян по 2, Търговище, Монтана, Видин и Бургас по 1.

В интензивни отделения.са настанени 43 души. 16 са починалите за изминалото денонощие.