От читателската поща: „Змиярник в централната част на Самоков“

До сайта „Самоков инфо“ е подаден сигнал за пустеещ имот на ул.“Иван Вазов“. „Не е ли възможно имотът да се пооправи, да се огради и т.н.“? – питат самоковци.

„Това е улица в центъра на града и е още по-абсурдно, че от години се допуска именно тук да пустее имот, не знаем на кой е, на наследници ли е, казват, че е на строителния предприемач г-н Лобутов? Ако е на човек със строителна фирма, няма ли възможност поне да го загради и да се придаде малко по-нормален вид на имота?“ – питат самоковци.

„Благодарение на „Синята зона“, която бе въведена и за нашата улица „Иван Вазов“ вече няма задръствания пред домовете ни. Много често тука ставаха катастрофи. Преди време една кола удали моторист. Беше невъзможно да се мине по улицата, да излезем от гаражите си или да оставим колите си. Много превозни средства спираха по тротоарите, но след като се въведе „Синя зона“, този проблем се реши, за което сме благодарни на Общината и съветниците“ – споделиха пред сайта „Самоков инфо“ живеещи на ул. „Иван Вазов“.

„Тази идея със Сията зона на нашата улица беше едно от възможните решения на проблема с незаконното паркиране. Неведнъж писах писма и до Общината, и до полицията. Улицата, ние сме я мерили, след като й направиха един ремонт, беше стеснена. Тя няма шест метра. Колите спираха от двете страни, пред гаражите ни, и въобще по цялата улица, никой не можеше да мине. Сега вече не е така, но има още проблеми за разрешаване“- сподели Васил Маков.

„Това беше улица паркинг, не знам как работеха от магазин „Виденов“, които също са тука. Колите спираха по цялата улица и хората отиваха на пазара. Със „Синята зона“ се реши този проблем“ – сподели Мария Георгиева.