От Спортно училище“ Никола Велчев“ чистиха писти в Боровец

Повече от сто деца от 5 до 12 клас се включиха в инициативата по почистване на ски писти „Ястребец“ и „Мартинови бараки“ в Боровец. Учениците разчистиха трасетата от камъни.

Момчетата и момичетата бяха представители на клубовете „Боровец“ и „Чамкория“ (ски алпийски дисциплини), „Боровец 2016“ (биатлон), „Рилски скиор“ (ски бягане) и „Бороборд“ (сноуборд). С тях бяха треньорите им и изпълнителният директор на „Бороспорт“  Георги Кочов, които познават тази традиция на курорта от времето, когато също са били деца.

Това е един от начините да научим децата на любов към планината и на отговорно отношение към природата – каза Георги Кочов, бивш състезател в националния отбор по ски алпийски дисциплини, участник в олимпийски игри и старши треньор на националния отбор. – Като дете и аз се включвах в подобни акции, сега е ред на новото поколение. Преди началото на зимния сезон предстои рекултивация на писти „Ястребец“ 2 и 3 и „Мартинови бараки“ 4 и помощта на младите състезатели е наистина от полза“ – каза Кочов.