От Дома за стари хора почетоха Левски

100_4702В петък от Дома за стари хора в Самоков почетоха Васил Левски. Концертът бе по сценарий на психолога Пенка Йорданова. Домуващите си припомниха историята на България в Клуба на Четвърти квартал. По традиция в главната роля влезе Върбан Игнатов. Концертът беше организиран от Зорница Матина – председател на Клуба в Четвърти квартал и ръководството на Дома за стари хора.

“Решихме по повод Деня на Левски и Националния празник – Трети март, да организираме тази среща тук. Това е среща и с историята, защото ще си спомним за националните герои на България. Подобни чествания са традиционни за Дома. Този път новото е, че се прави в Клуба на квартала. Така хората ще може да се свържат и с жителите в тази част на Самоков и да намерят нови приятели. За нас е важно домуващите да имат интересен социален живот и да се чувстват добре” – сподели Виолетка Павлова – директор на Дома за стари хора в Самоков.

Върбан Игнатов рецитира стихове на Ботеви и Вазов. Певческата група към Дома с ръководител трудотерапевта Иванка Дудина и с акордеонист Георги Зубев от Ихтиман изпълни любими песни за аудиторията. Прозвучаха “Вятър ечи”, “Еделвайс” и други. За Левски разказа Елена Шехтанова, член на Управителния съвет на Клуба в Четвърти квартал. “Организирахме това тържество съвместно с Дома и се надявам всички да останат доволни. Постарахме се много. Имаме много нови членове в клуба, от месец януари имаме 75 нови членове” – сподели Зорница Матина – председател на клуба.