Отново за името на връх Мусала – дискусия с читатели на „Самоков инфо“

ДИСКУСИЯ на читатели на „Самоков инфо“

ДО ВЕСТНИК  ПРИЯТЕЛ-ГР.САМОКОВ, до сайта „Самоков инфо“

  Настоявам за опровержение на цитираното от самоковски  вестник неистинно обстоятелство,  „…че съм предлагал името на връх Мусала да бъде сменено с това на Св. Иван Рилски. Лъжливи новини ли се фабрикуват? Как може да се срамувам от съгражданите си, че съм протеже на фотографа Сидеров, който през няколко години като руска маша предлага или референдум за това-Турция да не влезе в ЕС или да се смени името на връх Мусала? Само и само да има дрязги или най-добре- етническа гражданска война, за да няма мир и спокойствие. Не виждате ли, че турците в България са най-работливите и мирни граждани. Украинско развитие ли искате и тука? И най-важното-няма по-хубаво име от това на бога! Американците по-глупави ли са от ямболския фотограф, защо не смениха индианските географски наименования ? Там живеят 180 националности,  в училищата освен на английски,  се учи   на 140 езика, в т.ч. и на петте диалекта на езика суахили, всички обичат първата си родина и в същото време боготворят втората. Когато срещнеш на улицата човек и го попиташ–Господине, какъв сте по националност, той отговаря: „Американец от Камерун или от Полша или от където и да било!” На никого не му идва на ум да сменя на другите имената, да ги гони извън щатите или да ги бие и трепа  заради етноса им. Дайте да не се лъжем-експериментът, наречен социализъм от руски тип  или комунизъм,  е една крайно човеконенавистна и непроизводителна феодално-крепостна политико-икономическа система, която унищожи нашата Родина.Децата ни бягат на Запад, защото България технологично и икономически и респективно доходите в нея изостанаха на светлинни години от тези в либералните общества. Човек работи по друг начин за себе си, а от общото предпочита да краде. Това е човешката природа!

   Ние тук имаме едно малцинство, което при това като цяло е много по-работливо, търпеливо и морално от мнозинството българи, но за руски кеф-дайте да го тероризираме, докато го предизвикаме да поиска еносис с Турция или автономия или кой-знае какво. Т.е. по този начин да бъдат скарани ЕС, който най-вероятно може да вземе нашата страна и Турция, която не може да не защити малцинството си у нас. Руската цел е-разпад на ЕС и НАТО. Но ние имаме ли интерес от това? Русия има неконкурентна олигархична икономика, там конкуренция няма и народът им  гине-рускините пенсионерки в Самоков преди аншлуса на Крим-получаваха руски пенсии, равняващи се на 100 евро и с тях си живееха. След заграбването на Крим и санкциите, които основно се изразяват в отказ от банкови кредити, с които руснаците погасяват частично предишните си кредити към западни банки и вземаха нови кредити, за да имитират погасяване на предишните, пенсиите на самоковските рускини станаха по 30-40 евро и с тях вече и куче не може да живее.Така е в цяла Русия. А недоимъка се задълбочава. Остриетата на сондите, пробиващи дълбоко замръзналата земя/30-40 метра надолу/ се произвеждат само в САЩ, а отказаха да ги доставят на Русия.Как ще добиват нефт и газ, след като няма от къде да ги купят? Купуват нефт и газ от бившите си републики на 4 пъти по-ниска цена, защото републиките нямат тръби до Западна Европа. Искаха да си направят през Сирия, но защо мислите  там войната не спира ?! Това няма да трае дълго. Въпреки репресиите недоволството расте лавинообразно. Според статистиката от преди санкциите в Русия живеят 143 млн. души, които след 15-20г. ще останат 100 млн. Сега, след санкциите-ще останат вероятно под 90 млн. След още 15-20г.-50 млн. и т.н. При това мнозинството ще бъдат чурки. Най-чистата етнически държава е Косово, където 95% от населението са албанци. Във всички други има огромен брой етноси.Но само лудите търсят под вола теле. В САЩ след 83г. латиносите щели да бъдат повече от белите.Но никой не рови за гражданска война.

     Имам две предложения до президента-но едното е за наименоване на летището в София на името на самоковеца Паисий Хилендарски, а другото е за ексхумация , радиовъглеродно датиране и ДНК-сравнение на останките в гроба на Паисий в двора на черквата „Свети Никола“ в Самоков – с биологичен материал от Зографския род, от който Паисий произхожда.По първото предложение президентът взе отношение, като с писмо отпреди няколко дни ми указва да поискам становищата на Столична община, на чиято територия е летището и от Министерството на транспорта, което е негов принципал. Поне на теория, ако Общината ме подкрепи, има надежда летището да получи името на най-големия ни просветител – самоковеца Паисий. По второто предложение, което е от 2014г. -Президенството ми даде вх. номер , темата трябва да се активира.

   Накратко: 

     ИНЖ. ЛЮБЧО  ЛУКОВ Е ЗА ТОВА, ИМЕТО НА ВРЪХ МУСАЛА ДА НЕ СЕ ПРОМЕНЯ, ЗАЩОТО НАЙ-КРАСИВО Е ИМЕТО НА БОГ. 

 Любчо Луков