ОТЛИЧНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА МОНИКА СИМИТЧИЙСКА ПРИ 14- ГОДИШНИТЕ

Л  Е  К  А       А  Т  Л  Е  Т  И  К  А

На 11.01.2020г. се проведе Държавното първенство по лека атлетика-трибой за момичета и момчета под 14 год.в зала“ Асикс Арена“ – София.

Представянето на състезателката на СК“Рилски  атлет“  Моника Симитчийска беше впечатляващто в това трудно и тежко състезание. В него взеха участие 220 състезателки от цялата страна ,което е и рекорд  в страната в последните тридесет години.

В трибоя Моника се класира на 11-то място, като постигна следните резултати: на 60м-8 сек.85 стотни, на скок дължина-4 м.34 см. и на 600м.-1 мин.58 сек.39 стотни, това са и нейни лични рекорди. Участие взеха и единадесетгодишните състезатели от подготвителната група на треньорката Любослава Николова – Гергана Кючукова, Християн Теофанов, Мирослав Илиев и Бранимир Иванов, което беше дебют за тях в състезание от такъв ранг. Те вложиха много голямо старание и устрем и малко доза притеснение. В групата при 14-годишните момчета участие взеха 120 състезатели.

По-късно вечерта се състоя и турнирът „Академик“ за мъже и жени. Вивиан Кръстева се класира на трето място и завоюва бронзов медал в дисциплината „Скок дължина“, като постигна 5м.61см., което е и неин личен рекорд.

В турнира беше включена и дисциплината 200м. за момчета до 16 години. Георги Ганджулов убедително победи и по този начин завоюва и златния медал с личен рекорд от 23 сек.83 стотни.

 Ст.треньор Костадин Чифлиджанов