Отличие за Спешната помощ в Самоков

Филиалът за СМП-Самоков беше обявен  за  отличник за 2018г.

Преди празниците се състоя Коледното тържество на ЦСМП-София. На него бяха връчени и традиционните отличия за медици

 

Филиалът за Спешна медицинска помощ в Самоков, ръководен от д-р Ивалина Трендафилова, получи награда за филиал на 2018 г.

 

За заслуги като лекар, ръководството на ЦСМП-София в лицето на зам.-директора Светла Богданова, отличи д-р Делян Георгиев. Сред останалите призьори попаднаха д-р Румен Христов – завеждащ работна смяна и медицинският екип на Ем. Стефанова и Денис Стефанов от София град.

 

Стана известно, че в СМП – Самоков отскоро работи д-р Мартин Мембе като интернист. Д-р Мембе в продължение на 8 години беше джипи, след което отиде да работи като лекар в Обединеното кралство, но от няколко месеца отново е в България. Д-р Мембе, ще работи на 4 часа в Спешния център на Самоков. Майката на д-р Мембе, Калина, беше кмет на село Мала Църква от ОДС  за времето от 1999 до 2003г. Някои от старите самоковци все още помнят и дядото на д-р Мембе – аптекарят Хвърлев.  Д-р Мембе има намерение да работи отново и като общопрактикуващ лекар.

 

Общо 35 специалисти работят в СМП. Четирима от шофьорите са завършили курсове за парамедици. Още двама са записани на курса в момента, както и един от санитарите.