Опитаха за подкупят полицаи в Боровец

23- годишният столичанин Делян Иванов подхвърли подкуп на полицаи в Боровец. Младият мъж е арестуван веднага. Той бил спрян за проверка около 18.10 часа вчера от служинели на КАТ. От извършените справки те установили, че 23- годишният шофьор зад волана е с отнета книжка. Докато единиянт от униформените съставял акта за извършеното нарушение, водачът подхвърлил в полицейския установъчен пункт сумата от 105 лева.

Белезниците щракнали на ръцете на нарушителя, а на местопроизшествието е извършен оглед. По случая е образувано досъдебно производство. Стана ясно, че полицаите, отказали подкупа, са командировани за зимния сезон в Боровец.

………………………………………………………………………………………………………………………………………

Трима нарушители на пътя отиват на съд за извършените от тях престъпления.
Първият обвиняем е 35- годишен водач от Сливница, управлявал на територията на града лек автомобил „Фолксваген Поло“ в срока на наложена му заповед за временно отнемане на СУМПС- престъпление по чл. 343В, ал.3 от НК.
Обвинение е повдигнато и на 46- годишен жител на свогенското село Реброво,  управлявал лек автомобил „Тойота“ без да притежава СУМПС- престъпление  по чл. 343В, ал.2 от НК.
Третият обвиняем е 48- годишен самоковец, установен от пътните полицаи да шофира лек автомобил „Джип Чероки“ с концентрация на алкохол в кръвта 1.34 промила- престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.
Делата срещу тримата обвиняеми са предадени в прокуратурата с мнение за съд.