Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт срещу Виктор Делигълъбов

Дрогираният шофьор, прегазил два пъти служителката на Синя Зона в Самоков през юни м.г. отива на съд, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Днес Окръжната прокуратура в София внесе обвинителен акт срещу 24-годишния Виктор Делигълъбов. Припомняме, че през юни 2020 г. той блъсна 49-годишната Недялка Джикова, докато излиза от паркомясто. След това той избяга от местопроизшествието.

От прокуратурата смятат, че Делигълъбов е ударил Джикова, като й е причинил тежки телесни повреди, от които тя все още се възстановява. Оттам уточняват, че джипът, с който е била блъсната жената, е бил технически изправен, с паркотроник и камера за обратно виждане при движение на заден ход, като заснетият от нея образ се предавал на дисплей на арматурното табло.

Свидетели на случилото се подали сигнал на тел. 112. След издирване автомобилът и шофьорът били установени. Делигълъбов е бил тестван за употреба на наркотични вещества с техническо средство, което реагирало положително на канабис и кокаин.

На обвиняемия са налагани множество административни наказания за нарушения по Закона за движението на пътищата, включително и за управление на МПС след употреба на наркотични вещества.

Предстои насрочване на разпоредително заседание по делото.

сн.арх. „Самоков инфо“