Обществено обсъжадне за Боровец

На 29 юни в Самоков ще се проведе обществено обсъждане на проекта за нов център на курорта Боровец – съобщиха от общинска администрация за сайта „Самоков инфо“.  Обсъждането ще се започне в  17 ч. в салона на Читалище паметник „Отец Паисий” в Самоков, следващото е на  7 юли от 18 ч. в зала 2 на Централен дом на архитекта в София.

В рамките на събитията ще бъде представена концепция за предстоящия конкурс за проект и ще бъде дадена възможност на всички заинтересовани страни да изкажат своите препоръки, мнения и съображения.

Както е известно тази година Боровец отбелязва 120 години от своето основаване. Община Самоков започва работа по организацията на Международен архитектурен конкурс за идеен проект за нова централна част на к.к. Боровец. Целта на конкурса е да се съберат проектни решения и предложения за нова визия на така наречения “Златен триъгълник”, включващ територията между ски пистите, началната станция на кабинковия лифт и основния автомобилен подход към курорта. Конкурсът се осъществява с подкрепата на Камара на архитектите в България и Съюз на архитектите в България. Организаторите отправят покана към всички заинтересовани – граждани и бизнес, посетители и туристи, обществени и професионални организации, организации по опазване на културното наследство, природозащитни и други неправителствени организации, да вземат участие в обществените обсъждания.