Обраха касата на Общината

IMG_5265

 

Шефовете на полицейски структури Иво Трайков, Филип Благоев и Георги Тотков бяха на местопрестъплението.

Днес обирджии разбиха касата на Община Самоков и задигнаха по непотвърдена информация 50 000лв. Кражбата е установена рано сутринта от чистачка в Общината. Веднага е подаден сигнал на 112. Крадците са влезли през сградата на бившия Партиен дом, от входа към топлата връзка, която свързва двете сгради – Парийния дом и Общината – счупили са стъкла и врати и са стигнали до касата на Общината, намираща се на третия етаж. Разбита е касата, претарашени са шкафовете в кабинета на касиерката Мария Ковачка. Предполага се, че 50 000лв. са от местни данъци и такси.

От сутрина Общината беше блокирана и цялата общинска администрация, от Поземлена комисия, НАП, Социални грижи, Бюро по труда не бе допусната до работното си място. Сградата беше заградена с ленти, а полицейските шефове от всякакви рангове, бяха на мястото. Сред тях бяха шефът на полицията Филип Благоев заедно с шефа на криминална полиция Иво Трайков и над 20 полицаи. На помощ дойдоха десетки полицаи от столицата, сред които Георги Тотков – шеф на ОДМВР – София област.

Говорителката на ОД на МВР Мариола Маркова съобщи, че сигналът е подаден от служител на Общината на 112 за извършена кражба от касата на Община Самоков. Направен е оглед. Сигналът е подаден в 8 часа във вторник сутринта за извършена кражба. “Колегите веднага са реагирали. Разпитват се служители от Общината и други лица от криминален контингент за установяване на съучастие. Предстои да се извърши оглед и след ревизия от Общината да се установи точния размер на отнетата сума. По първоначална информация липсват само пари.