Обвиняват син, че убил майка си. Кримихроника от областта

Извършител на тежко криминално деяние е задържан за срок до 72 часа

След активно разследване от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ и отдел „Разследване“ при ОДМВР-София,  проведено под надзора на Софийска окръжна прокуратура, са събрани достатъчно доказателства срещу извършител на тежко престъпление в пирдопското село Петрич.

Припомняме, че около 11.17 часа на 9 март в полицията бе подаден сигнал за намерена мъртва в дома й 79-годишна жена. При огледа на местопроизшествието по тялото й бяха открити множество следи от насилие, във връзка с което бе задържан нейният син.

Вчера 56-годишният мъж е привлечен в качеството на обвиняем по чл. 116, ал.1, т.3, вр. чл. 115 от НК. С постановление на наблюдаващ прокурор е задържан за срок до 72 часа.

Вчера от служители на група „Издирване“ при ОДМВР-София е установен и задържан обявен за международно издирване мъж. Европейската заповед за ареста му е издадена от Дания във връзка с наказателно преследване за трафик на наркотици и психотропни вещества. Предвиденото наказание за  извършеното от него престъпление е 16 години лишаване от свобода. С прокурорско постановление 52-годишният мъж от с. Нови хан е задържан за срок до 72 часа.

 

Около 16.30 часа вчера, в хода на полицейска операция, криминалисти от РУ-Костинброд спрели и проверили лек автомобил „Ауди А3“. В багажника на колата те открили четири пластмасови туби, пълни с общо 120 литра дизелово гориво, за които водачът не представил документи за произход. Горивото е иззето, а 42-годишният мъж- задържан за срок до 24 часа. Материалите по случая са докладвани в Агенция „Митници“ за вземане на отношение по компетентност.

************************************************************************************************************

Две каруци, превозващи незаконно добита дървесина, бяха установени вчера в землището на с. Литаково при съвместни проверки от служители на РУ-Ботевград и Регионалната дирекция по горите. От първата са иззети 1.5 кубика немаркирани дърва за огрев от видовете „дъб“ и цер“, още 1.5 кубика от видовете „цер“ и „габър“ са иззети от втората. На водачите- мъже от същото село, са съставени актове по Закона за горите. Каруците и дървесината са иззети по надлежния ред.

*********************************************************************************************************

Кражба на 30 оградни кола, 117 метра метална оградна мрежа и 50 дървени греди от новострояща се къща в с. Голяновци разкриха криминалисти от РУ-Костинброд. Извършителите- 34-годишен от същото село и 25-годишен от с. Житен, са привлечени като обвиняеми за престъпление по чл. 195 от НК, с мярка за неотклонение „подписка“.

*************************************************************************************************************

Извършители на кражба бяха разкрити и от самоковските полицаи. От двора на къща в с. Шипочане двамата извършители- на 25 и 28 години от Самоков, отнели товарен автомобил „УАЗ“. След приключване на действията по разследването 28-годишният е привлечен в качеството на обвиняем за престъпление по чл. 195 от НК и му е наложена мярка за неотклонение „подписка“.

************************************************************************************************************

Водач в нетрезво състояние попадна в ареста на РУ-Пирдоп.
Минути след полунощ, в Златица, полицейски екип спрял и  проверил лек автомобил „Опел Вектра“. 34-годишният столичанин зад волана бил изпробван с дрегер, който отчел 1.32 промила алкохол в издишания въздух. Нарушителят е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.