Няма автобус за децата в Бели Искър, през зимата снегът е над кръста

100_3635В Читалището на Царското село се събраха снощи местни, за да споделят проблемите си пред кандидатите от Реформаторския блок – за кмет на общината – Борислав Чилингиров, за кмет на селото Александър Георгиев, Светлана Атанасова – водач на листата, адвокат Виктория Тонева, Васил Зашкев, д-р Николай Димитров, Любомир Дашин и други кандидат-съветници.

Кандидатът за градоначалник Борислав Чилингиров представи водача на листата Светлана Атанасова.

През този мандат тя е най-активният общински съветник, единственият, който внесе официални писмени въпроси към кмета Владимир Георгиев. Усилията й бяха насочени към подобряване условията за семейния бизнес, свързан с туризма и за развитието на туристическия сектор в града и селата.

 

Политиката на Реформаторския блок е насочена към възможността всеки да работи за хляба си с достойнство и да живее в родното си място. Целта ни е да създадем възможности за младите хора, да ги привлечем към корените им. Самоков запада все повече и не е привлекателен за нашите деца, затова те избират други места за живот и кариерно развитие, места, които са далеч от нас – техните родители. Общината се управлява повече от 20 години от БСП. На 25 октомври с бюлетина номер 17 можете да покажете, че наистина искате промяна. Бъдете по-активни. Поставяйте проблемите и въпросите си пред народните избраници. В моите приемни, които провеждах през тези четири години идваха много хора и се опитвах да помогна за разрешаването на поставените проблеми” – каза Светлана Атанасова.

Както е известно Светлана Ататасова се грижи за финансовото обезпечаване на клуба по аеробика. Около 100 момичета тренират благодарение на нея и професионализма на треньорите. Момичетата от самоковския клуб по аеробика имат възможност да участват във всички международни турнири по аеробика, включително Япония, Бразилия, Мексико и в държави от Европа, носители са на десетки златни медали.

Приемната на Светлана Атаносова е отворена и в момента. Намира се на ул. “Христо Захариев” 7.

Кандидатът за кмет Борислав Чилингиров е един от най-младите претенденти за поста – на 43 години е. Съпругата му също е адвокат, имат две дъщери. От 2001г. работи като адвокат, беше общински съветник в местния парламент след промените.

 “Мой дълг е да участвам в тази надпревара, защото всички искаме промяна” – сподели той. Борислав Чилингиров акцентира върху проблемите с циганските гета, които съществуват и се разрастват, а същевременно местната власт изявява претенции, че градът е туристически. Проявен бе интерес към темата за провалените супер проекти, от които самоковци загубиха пари и земи, а десетина души спечелиха милиони. Белоискровци загубиха гората си, градът също – тя пада п.

Щетите от регионалното депо също са на гърба на самоковци, това е също един от големите проекти – бе казано на срещата с белоискровци. От резачките на бракониерите и кръговете на дърводобивната мафия гората се унищожава вандалски, приходи от общинската гора не влизат в хазната на самоковци – изрази се недоволство на срещата. Стана дума и за риска, който носи пропуканата стена на язовир Искър, за която няма дума да бъде поправена.

“В Общината работят хора, които не се интересуват от проблемите ни. Снегът през зимата ни затрупа. Нито Емил Кривошиев, нито някой от Общината реагира. Звънях дори на 112 – пак нищо. В Общината се разхождат като манекени и нищо работа не вършат за хората” – казано бе на срещата. “До кмета и в приемен ден не можехме да се доберем, никой не ни обръща внимание” – допълниха други. “Защо само за децата от Бели Искър няма автобус, как да ходят на училище?” – попитаха белоискровци.

Кандидатите за кмет и общински съветници от Реформаторския блок призоваха местните да гласуват с бюлетина № 17 – за промяна, за младостта и бъдещето си. Кандидатът на Реформаторския блок в Бели Искър Александър Георгиев е на 34 години.

Десислава Стоянова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *