НУ „Станислав Доспевски“ отбеляза 80 години от основаването си

 

Вчера залата на Читалище-паметник „Отец Паисий“ се изпълни с възпитаници и гости на НУ „Станислав Доспевски“ по повод 80-годишнината му.

Директорът Камелия Асенова бе организирала професионално тържеството и бе поздравена от народния представител Валентин Милушев, начланика на РУО – Софийска област Росица Иванова, от кмета Георгиев и много други представителите на институции. Поканата да й присъстват на тържеството уважиха много директори на учебни заведения. Сред гостите бе и шефът на полицията в Самоков Васил Попов, под чието ръководство в училището се провеждат много ежемесечни дейности, свързани с обучението по безопасност на движението на учениците. Поздрав бе поднесен на сцената и от художничката Ели Белстойнева.

Тържеството бе под професионалната режисура на Весела Колешанова, която има театрален състав в училището и в него от доста години подготвя сциничното поведение на децата от НУ „Станислав Доспевски“.

„Архитектът знае, че ако строи грижливо, неговото творение може да просъществува векове. Учителят знае, че ако гради с любов, съграденото ще трае вечно. 80-годишен юбилей е доказателство за здравината на положените основи, в които са вградени енергията и емоциите на поколения учители от нашето училище. …

На днешния празник искам на всички да поднеса благодарност в знак на уважение към вас, колеги, които с всеотдайност, вдъхновение, търпение и отговорност изграждате нашите възпитаници. Продължавайте с неугасващ плам да пишете историята на Начално училище „Станислав Доспевски“ – бяха част от думите на директора Камелия Асенова, която в поздравителното си слово се обърна с послания към ученици, родители и учители от училището.

Със задоволство Камелия Асенова оповести, че преди месец училището е получило много висока оценка от атестиращата институция към Министерство на образованието.

Празничната програма бе на професионално ниво, с децата, освен учителите, по подготовката им, работиха хора, които професионално се занимават със сценично изкуство. Сред тях освен режисьорът Весела Колешанова, бяха Ралица Стоянова, Катрин Митева, както и ръководителят на фолклорен ансамбъл Кирил Амбарков, който също провежда занимания в училището.

Подарък за празника – лаптоп, поднесе Симеон Пешов, който е учил в училището. Кметът Георгиев подари проектор.

 

Десислава Стоянова