Нов шеф на ОДМВР – София

Новият директор на ОДМВР- София бе представен от главния секретар на МВР

В деня на уволнението на предишния полицейски началник, преди седмица, в КАТ – София област, където се регистират нови и се отписват стари возила, настъпи още по-голям хаос. Чакането за регистрация и отписване на коли в КАТ – София област е по цял ден и се налага да се ползва отпуск, за да се свърши работата.

Около помещенията за регистрация хората чакат под дъжда или на слънчевия пек, като не са създадени никакви нормални условия за изчакване на реда, в двора на КАТ няма дори една пейка. Изнервени и уморени собственици на превозни средства седят на една примитивна пейка от дъска върху пънове, която е място за почивка на двама служители на КАТ, които обслужват вече регистрираните коли.

В двора на КАТ – София в кв. „Гео Милев“ навсякъде са разхвърляне боклуци от старите номера. Служителите изглежда са в намален състав и изобщо не смогват да обслужат дошлите в КАТ – София. Обслужването по гишетата става бързо, благодарение на служителите, но преди това се чака по списък, който обикновено е от 100 души. Дали новият началник ще сложи ред? – питат стотици самоковци. 

Със заповед на министъра на вътрешните работи за Директор I степен на ОДМВР- София е назначен старши комисар Николай Спасов. Той бе представен пред ръководния състав на областната дирекция от главния секретар на МВР гл. комисар Младен Маринов.

„ОДМВР- София се очертава като най- сложната дирекция по отношение на структура и специфика на обслужваната територия. Ст. комисар Спасов е професионалист с голям опит в подобна среда. Познавам неговите качества и съм уверен, че ще справи, както го е правил и досега“, обяви гл. комисар Маринов, подчертавайки, че очаква от служителите на дирекцията активни и бързи действия, добра комуникация и ефективно взаимодействие с органите на местната власт за разрешаване на възникналите проблеми.

„Винаги намирам начин да изпълня поставената ми задача. Искам до себе си работещ екип“, обърна се към присъстващите началници новият ръководител на ОДМВР- София.

Старши комисар Николай Викторов Спасов започва работа в системата на МВР през 2008 г. Последователно е заемал различни ръководни длъжности, сред които зам.- директор на ОДМВР- Варна и директор на ОДМВР- Добрич.