Нов зам. на спортното министерство, досегашните са освободени

Валентин Стефанов Гичев е назначен за зам.-министър на спорта – съобщават от спортните среди.
Бившият национален състезател по ски алпийски дисциплини, национален треньор, ръководител на направление „Организация на състезания“ към БФСки и дългогодишен ски деец Валентин Стефанов е назначен за зам.-министър на младежта и спорта. Засега той е единственият заместник на служебния министър Андрей Кузманов.
Междувременно стана известно, че са освободени досегашните двама зам.-министри на Красен Кралев – Николай Попов и Стоян Андонов.
Валентин Стефанов Гичев е роден на 15.01.1961 г. в Габрово. Участва на Зимните олимпийски игри в Сараево `84, класира се 28-ми в гигантския слалом, а в слалома не завършва. Гичев има три шампионски титли на България в слалома.
Гичев завършва НСА с магистърска степен и до 1992 г. работи като треньор на женския национален отбор по ски. Минава и през треньорски пост в световноизвестната ски академия на Хюго Ниндл на глетчера Хинтертукс над Инсбрук (Австрия).
През 2006 г. Валентин Стефанов Гичев оглавява новосъздаденото направление „Организация на състезания“ към БФСки, което поема подготовката, организирането и логистиката на състезанията от календара на БФСки и на всички значими международни състезания по ски и сноуборд в страната.
От 2009 г. Валентин Гичев е постоянен член на комисията „Алпийски трасета и хомологации“ на FIS и е единственият българин, имащ право да лицензира трасета за ски.
Синът на Валентин Гичев – Виктор Гичев, е ръководител на направление „Организация на състезания“ към БФСки.