„Не превръщайте Самоков в боклукчийската порта на Рила“ – призовават млади самоковци

Млади хора от Самоков, сред които Бубо Стамболийски, станал известен с множество обществени иницативи, са подхванали темата с бунищата около града и селата. От месец на дневен ред е сметището при бившето предприятие „Любчо Баръмов“. То съществува от много години и май на мастните им омръзна да се разправят с институции, които вместо сами да се захванат с проблема, си го прехвърлят и в крайна сметка то си остава, колкото и да се чисти за сметка на данъкоплатеца от Самоковско.

Това написаха преди дни Инициативният кометет срещу бунището до Драгушиново и Бубо Стамболийски до медиите в Самоков и до своите съграждани:

„Днес незаконното сметище в Самоков за пореден път беше изчистено. За пореден път всички ние платихме неизвестната цена за тази услуга. И за поредн път ще си задаваме въпроси. Колко глоби се наложиха от предното чистене, колко пари се похарчиха, колко се замърси природата….За пореден пътхората от местната власт ще бъдат “възмутени” от случващото се, а ние със запушени носове и сълзящи очи ще четем УЖ поставените табели за забранено хвърляне на отпадъци (една от калинските мерки, които УЖ щяха да се предприемат). За пореден път ще станем и свидетели на безпрепятствено изхвърляне и замърсяване на терена. След месец, за пореден път ще се похарчат мистериозна сума пари за чистене.
Информирам Ви, че подписка срещу това недоразумение намиращо се на мястото на завода “Любчо Баръмов” тече с пълни сили. Неочаквано за мен голям брой хора поискаха по няколко бланки, за да събират подписи и вече са пълни. Благодаря на всички! Продължавайте в същия дух! Съвсем скоро ще ги поднесем в Общинския съвет, за да се запознаят местните любимци с големия брой възмутени и искащи сериозни решения хора!
А дотогава ще се наслаждаваме на прекрасните купчини боклук придружен от екзотична миризма, хранещи се кучета, гарги и жужащи насекоми! Така е в Боклукчийксата порта на Рила!“.