Незаконният хотел „Мусала“ продължава да работи?

„От БТС продължават да мълчат по казуса с незаконно работещата хижа „Мусала-нова“. Наша проверка установи, че мегахижата, приема туристи въпреки че няма разрешение за ползване. А нуждите на посетителите в сградата за 15 милиона лева се посрещат в тоалетна, висяща от пробита дупка в стената. Независимо, че е строена с държавни пари хижа „Мусала“ не е собственост на държавата“ – съобщи днес Нова телевизия.

Медията припомня, че през годините на БТС са предоставени над 200 обекта за ползване. В момента няма пълна информация, какво се случва с тях.

„Статутът на имотите все още не изяснен по отношение на всичките. Ние нямаме информация, че те стопанисват някакъв имот, който е публична държавна собственост”, пояснява пред медиите Яна Иванова, директор на Дирекция „Правна“ в ММС.

„Има публична държавна собственост, която е предоставена за управление, но тъй като много отдавна са давани ще ни трябва малко време, за да постановим самите хижи”, заяви Христина Грозева, директор на Дирекция „Обществени поръчки“ в ММС.

Не е ясно кога ще приключи проверката на спортното министерство. Засега няма и инициатива за промяна на постановлението на Министерски съвет от 57-ма година, с което на БТС са дадени за ползване близо 70 държавни имота.