На първи юли освещават параклиса в „Лаго“

20180620_114556Стотици приятели очакват създалите параклиса „Свети Георги“ в „Лаго“. От началото на пролетта започна изграждането му, въпреки че през миналата година любимият заслон на пенсионерите, „Втора младост“, беше безмилостно унищожен от вандали.

Надеждата на хората, които направиха параклиса е, че този път постройката ще оцелее. Параклисът е малък, има дървена облицовка, множество символи на християнството красят вратите и прозорците му. Доста самоковци се включиха в изграждането, има десетки дарители, сред тях са „Монтажи“, Тренчев, „Васкос“, „Пластимо“ доста голяма помощ имаше от Георги Ранов, който прати строители и лично участва в дейностите.

Главната заслуга за параклиса е на Тодор Тодоров и Симеон Благоев.

Параклисът е готов, даже е изписан от млада художничка от Самоков. Днес красиви и удобни пейки направиха Тодор Тодоров, Дишо Аличков, Петър Бухалов, Симеон, Иван Пашунов, Генчо Ачов и други. Всеки ден към визията му и околното пространство се добавя по нещо, предвижда се и изграждане на тоалетна. Прави впечатление, че всичко20180620_114502, което се строи около него е съобразено с природата, не се налива излишен бетон.

Официалното откриване на параклиса „Свети Георги“ е на 1-ви юли от 12.30 часа. Арангел Конярски е дарил 300лв. за курбана.