Наркотици на студентския празник

Благодарение на създадената организация и предприети превантивни мерки на територията на ОДМВР- София не бяха допуснати криминални престъпления и нарушаване на обществения ред по време на студентските празненства

Първа в ареста на РУ- Самоков попаднала 18- годишна девойка от с. Голяновци. Управляваният от нея лек автомобил „Фиат Стило“ бил проверен на 8 декември, в хода на полицейска операция за опазване на обществения ред и недопускане извършването на престъпления по повод студентския празник. След като намерили у нея пликче с бяло прахообразно вещество, реагиращо на амфетамин, Т.К. била задържана за срок до 24 часа, а срещу нея – започнато бързо производство. В ранните сутрешни часове на 9 декември в полицейския арест попаднал и 22- годишен младеж от Добрич. При извършена проверка на обитаваната от него стая в курорта Боровец полицейските служители открили полиетиленово пликче с три грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. По случая е образувано досъдебно производство и уведомена районната прокуратура в Самоков.

Във вечерните часове на празничния 8 декември самоковските полицаи задържали и 24- годишен местен жител, управлявал лек автомобил „Опел Корса“ след употреба на канабис. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за извършено престъпление по чл. 343Б, ал.1 от НК.