Наркоман седнал зад волана, хванаха го в Боровец

При спецакция на самоковски полицаи задържаха шофьор, управлявал  под въздействието на коктейл от наркотични вещества в курорта Боровец

 От автомобила на столичанина са иззети значителни количества наркотици

Минути преди полунощ, в курорта Боровец, служители от полицейския участък предприели проверка на лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 34- годишен столичанин. Когато изпробвали водача за употреба на наркотични и упойващи вещества, драг чекът отчел наличие на тетрахидроканабинол, амфетамин и кокаин в слюнката му.  Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група на РУ- Самоков. В хода на процесуално- следствените действия, в чантичката на мъжа, са установени и иззети около 11.5 грама суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис, както и саморъчно свита цигара от същия наркотик и около 8 грама бяло прахообразно кристално вещество, реагиращо на кокаин.

Водачът е задържан в полицейския арест за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354А, вр. чл. 343Б, ал.3 от НК. Действията по разследването продължават под наблюдението на районната прокуратура в Самоков.

Още един шофьор, управлявал под въздействието на наркотици, полицейските служители задържали в следобедните часове, на пътя от Самоков за Боровец.

25- годишният Й.Ч. от врачанското село Нивянин бил тестван с драг чек, който отчел наличие на амфетамин. Срещу нарушителя е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343Б, ал.3 от НК.