Нарколаборатория в Самоков се пази със СОТ. Криминалисти от града и ГДБОП разпитваха вчера цял ден свързани с нея лица

Вчера самоковски криминалисти заедно с ГДБОП разбиха нарколаборатория в двора на Държавното горско.

Вчера преди обяд в Самоков се проведе масирана полицейска акция. Полицаи от Самоков и жандармерия над 10 часа разследваха престъпна група, занимаваща се с дрога.

Цехът е частна собственост и се намира в двора на държавното горско стопанство в Самоков и е охраняван от СОТ. Сградата, в която се намирал цехът е собственост на Милена Петрова – вдовица на починалия в катастрофа през 2007г. Ивайло Чукачев. Малко преди смъртта си той закупил „Мусала лес“, което беше част от ДГС – Самоков. Към днешна дата сградата на „Мусала лес“ е дадена под наем от Милена на три фирми. В едно от помещенията Милена е отдала под наем на мъж на сестра й от град Пловдив. Запознати със случая коментират, че там освен мъжът на сестра й се подвизавали и други трима мъже от Пловдив.

По неофициална информация самоковските униформени и ГДБОП щракнаха белезниците на Стефан Петров от Пловдив.  Не е доказано, че същият има общо с дейността на цеха – това ще се доказва от разследващите органи. Вчера цял ден се разпитваха всички работещи в сградата и процедурите продължиха до късно вечерта. През разпита минаха включително охранителите от СОТ.

В помещението са открити от криминалистите 600 стръка марихуана, но точното количество се уточнява.

Късно следобяд вчера в двора на горското видимо угрижен сред полицаите беше и Захари Бързанов – известен и уважаван бизнесIMG_5723мен от Самоков. Самоковци коментират, че той е в изключително тесни връзки с вдовицата Милена Петрова. Захари Бързанов се  води фермер, отглежда около 200 крави в Продановци. Братът на Захари Бързанов – Радо Слънцето, е един от най-известните хотелиери и ресторантьори в България, собственик на големи дискотеки в София и в Слънчев бряг. Името му нашумя около убийството на Васил Илиев, защото той е бил около него като лична охрана. Държи дискотека „Какао бийч“ , „Мания“ и други.

Официалната информация на Милена пред криминалистите, е била, че не знае каква дейност се е извършвала в цеха. Към дзншна дата освен придобитата сграда в двора на горското, Милена Петрова и собственост в хотел „Секвоя“с 10 собствени апартамента в Боровец.

Потърсихме за официална информация Пресценъра на ОД на МВР. Говорителката поясни, че има специализирана акция и подробности по случая ще предостави на следващия ден. `

Припомняме, че през 2009г. името на Милена Петрова нашумя около делото за отнемане в полза на държавата на имоти.

Кушлев тогава поиска 1,8 млн. лева от вдовицата на Чукачев. Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, заведе дело за отнемане в полза на държавата на имущество придобито от престъпна дейност, на обща стойност от 1 863 379 лв. срещу Милена Петрова от Самоков – съпруга на Ивайло Георгиев Чукачев, починал през 2007 година, съобщиха тогава от институцията.

Образуваната проверка бе във връзка с получено уведомление от Окръжна прокуратура София за предявено обвинение срещу Ивайло Чукачев, за извършени престъпления – неплащане на данъчни задължения в особено големи размери. През юли 2008 г., комисията образува производство за установяване на имущество придобито от престъпна дейност.

Установено бе, че през проверявания период (18 ноември 1988 г. – 31 декември 2005 г.) двамата са реализирали приходи в размер на 282 минимални работни заплати за страната, а са извършили разходи в размер на 4857 минимални работни заплати (в т.ч. за придобиване на движимо и недвижимо имущество, закупуване на дружествени дялове, пътувания в чужбина, издръжка на домакинството).По делото бе докладвано, че ответниците притежават имущество на значителна материална стойност, за което няма данни за законни източници на средства, които да позволяват придобиването им.
Заведеното дело в Софийския окръжен съд за отнемане в полза на държавата бе за имот с площ от 6 189 кв.м. в с. Белчин, местността „Лакатица“, Софийска област, заедно с построените в него:
-масивна сграда „Овчарник“, с площ от 859,90 кв.м.;
-едноетажна масивна сграда , с площ от 56 кв.м.;
-паянтова сграда с площ от 16 кв.м.
Поземлен имот с площ от 8 627 кв.м. в с. Белчин, местността „Лакатица“, Софийска област, заедно с построените в него:
-масивна сграда „Овчарник“, с площ от 733,50 кв.м.;
-едноетажна масивна сграда , с площ от 47 кв.м.;
-едноетажна масивна сграда – „Млекопреработване“, с площ от 32 кв.м.;
-едноетажна масивна сграда , с площ от 79 кв.м.;
-навес – сеновал, с площ от 233 кв.м..
-лек автомобил, марка „Мерцедес“;
-сумата от 66 360 лв. – на закупено право на строеж за построяване на жилищна сграда с ЗП от 116,5 кв.м. и РЗП 565,5 кв.м. в местността „Боровец“, землището на гр. Самоков;
-сумата от 5 000 лв. равняваща се на получените ликвидационни дялове, при ликвидация на „Лесострой – Ги“ ООД и „Боролес“ООД;
-сумата от продажбата на 50 дружествени дяла от „Партньор“ ООД;
-суми – от продажбите на недвижим и движим имоти;
-сумата от 794 965 лв. – внасяни по банкови сметки в лицензирани банки в Р България.

Комисията внесе искане за обявяване на недействителност по отношение на държавата, на извършена безвъзмездна сделка с трето лице, на недвижим имот с площ от 7 023 кв.м. в с. Радуил, общ. Самоков, ведно с построените в имота:
-масивен дърводелски цех, с площ от 640 кв.м;
-административна двуетажна сграда с площ от 220 кв.м.;
-ремонтна работилница с площ от 422 кв.м.;
-навес, с площ от 217 кв.м.