Бандит гледал марихуана в “Будното око”

62- годишен криминално проявен самоковец е задържан при акцията, в която беше разбита нарколаборатоия край язовир „Искър”, но е освободен, защото бандитът бил друг
Полицаите от Самоков са установили специално обособени помещения за отглеждане на канабис в комплекс с бунгала до язовир „Искър“. Задържаният е мъжът, стопанисвал мотела. В стая, в задната част на ресторанта, имало 16 саксии, засадени с канабисови растения, които се отглеждали с помощта на вентилационна, отоплителна и напоителна системи. Две от бунгалата на комплекса също били прецизно оборудвани за оранжерии. В тях проверяващите открили общо 505 саксии, пълни с перлит.

В повечето от саксиите имало канабисови растения, достигнали различен стадий на растеж, а в други – прерязани и окастрени корени на аналогични растения.

Оттам са иззети и около 3 кг суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Установен е и наемателят на бунгалата – 50- годишен криминално проявен и осъждан столичанин, наел обекта от самоковец.

По случая е образувано досъдебно производство. Двамата мъже били задържани в полицейския арест за срок до 24 часа, а след доклад на събраните материали в Софийска окръжна прокуратура, наемателят е привлечен в качеството на обвиняем и му е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“.

Както писа сайтът „Самоков инфо“, преди седмици до язовира, в близост до „Иструм парк“, бе организиран кървав бои с кучета, чиито организатори са били от Самоков. Полицията арестува над 60 души, участвали в престъплението, но на този етап няма данни какви решения е взела прокуратурата в Самоков по кървавата драма.

По информация на в.“24 часа“: 

„Бизнесменът Димтър Русев, заради когото Ангел Бончев опря пистолет в главата на сина си, за пореден път е задържан за отглеждане на марихуана. Русев е напълно сляп, претърпял е много операции на очите и заради това е пускан от ареста многократно. На мястото на едното си око има устройство, камера, с което се ориентира. Същият криминално проявен отглеждал кучата и стопанисвал „Будното око“, наел го от самоковец. Миналата седмица полицаи и митничари напрвили проверка в обекта. Първоначално разследващите задължали 62-годишния собственик на „Будното око“, но се оказало, че го е дал под наем на Димитър Русев. В задната част на комплекса имало няколко стаи, в които вместо гости, били настанени саксии с индийски коноп, имало си е система за отопление и напояване. Димитър Русев вече е осъждан за дрога. Той е освободен под домашен арест заради болестното си състояние“.