Най-търсеният спектакъл в Лондон – в кино „Люмиер“

Брилянтът „Зимна приказка“ на Кенет Брана с Джуди Денч ще има прожекции през мар. С тези прожекции на „Зимна приказка“ в кино „Люмиер“ НДК ще почете 400 години от смъртта на Шекспир.

Това е единственото място в България, където може да се види най-търсеното представление от лондонския „Уест Енд“.

Красиво пресъздадената „Зимна приказка“ е с режисьори Роб Ашфорд и сър Кенет Брана, а в главните роли блестят имената на актьори като Джуди Денч и самият Кенет Брана. 81-годишната Денч („Влюбеният Шекспир“, „Айрис”, „Записки по един скандал“, „Филомена“) демонстрира неподражаема актьорска класа.

Брана стартира своето артистично дръзко, търговски проницателно начинание и вече можем да кажем: билетите за „Зимна приказка“ са най-търсените в „Уест Енд“ този сезон“, писа през ноември 2015 г. в британския „Телеграф“ театралният критик Дейвид Кавендиш, заглавието на ревюто му бе: „Брилянтно!

„Зимна приказка” е последната творба на Шекспир, прощаването му с театъра. Трагикомедията (определяна и като романс) за обсебване и изкупление е най-мистична от неговите пиеси и разказва историята на цар Леонт, който сякаш има всичко – власт, богатство, любящо семейство и приятели, но ревността му го довежда до поредица от събития с трагични последствия…

Представлението ще има прожекции в „Люмиер“ на датите: 7 и 9 март (понеделник и сряда) – 19 ч.