Наематели на къщички в Боровец дариха средства за болницата

Още едно дарение получи болницата в Самоков в помощ дообрудването й за лечение на коронавирус. Дарението е по инициатива на ръководството на Сдружение „Боровец 1992г.“. С дарени средства участват 50 от наемателите, членове на Сдружението, както и други наематели на обекти в Боровец, които не членуват в при нас“ – уточниха за сайта „Самоков инфо“ от Сдружение „Боровец – 1992“.

Те предоставиха вчера на управителя на болницата д-р Ковачка сумата от 5 100лв. „То ще бъде ползвано за закупуване на оборудване за сектор А на Отделение по вътрешни болести за лечение на пациенти с COVID-19. От името на екипа на болницата и от мое име благодаря сърдечно на дарителите. Предвиждаме инфекциозната част да бъде отделена, за да не се засичат пациентите“ – сподели за сайта „Самоков инфо“ д-р Красимира Ковачка.

Общата стойност на постъпилите дарения е 46 хил. лв. С част от тях ще бъде закупен кръвен газов анализатор на стойност 27 хил. лв., който ще обслужва само инфекциозното отделение. Монтирани са два респиратора, както писахме, единият дарение от Делян Пеевски. Към тях ще бъдат прикрепени монитори и перфузори. За лечение на болни от коронавируса са изолирани 45 легла.