Над 2 000 души посрещнаха Бойко Борисов в зала „Арена“ в Самоков

ГЕРБ – СДС тази вечер представи кандидатите за народни представители и за Европейки парламент. На девето място в листата за народни представители е самоковецът Валентин Милушев.

В събитието участваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, водачът на листата за Европейски парламент Росен Желязков, областният координатор на ГЕРБ и водач на листата с кандидати за Народно събрание Младен Маринов и всички кандидати от листата на формацията за 26 многомандатен избирателен район – Софийска област, както кметове от всички общини и общински съветници, членовете на общинските и областни структури на ГЕРБ и СДС.

Коалицията откри предизборната си кампания за София област в зала „Арена Самоков“. Над 2000 души препълниха залата, за да чуят лидерите на коалицията и да ги подкрепят на старта на кампанията. Кметът на Самоков инж. Ангел Джоргов поздрави всички гости от 22 общини в областта и заяви, че е чест за Самоков да бъде домакин на събитието.

Той даде думата на областния координатор на ГЕРБ и водач на листата за народни представители Младен Маринов. „Скъпи приятели, пак сме много и пак сме силни. Изключителна съм развърнуван да бъда в таз зала и в Самоков, където на местните избори миналата година ГЕРБ спечели убедителна победа. Благодаря на всички кметове от София област, които са днес тук с нас. Причината за изборите е, че досегашните управляващи искаха единствено да имат власт. Нашият слоган е стабилна България в сигурна Европа. Ние сме работили за стабилността на тази Европа и това, че Бългрия е част от Шенгенското пространство е заслуга на г-н Борисов като премиер три мандата“ – бяха част от думите на Младен Маринов.

При перфектна организация премина събитието, в което лично участва председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. Той застана на трибуната и отправи ясни политически послания, свързани с важни теми от дневния ред в България, Европа и света.

Ние сме вече 20-годишна партия с традиции, имаме структури и затова не е проблем да съберем 2000 в една зала – заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов

Борисов категорично заяви, че позицията на България трябва да бъде обърната към Европа и в подкрепа на Украйна. Той каза още, че въпреки отричането на информацията, през последните години България продължава да получава газ от Русия. Според него другите партии ги няма. „Те чакат ние да направим добър резултат и с ДПС да направим правителство, и да стоят отстрани и всеки ден да намират кусур“, посочи Бойко Борисов и добави, че това е „пъкленият им план“. „Тях не ги интересува нито стабилна България, нито сигурна Европа, нито народа“, смята той.  Припомни, че по времето на ГЕРБ е имало нулева миграция, припомни още изграденото от ГЕРБ през годините. „Народът започва да се ориентира – той знае, че развитието е в ГЕРБ“, посочи Борисов.

Младен Маринов припомни част от постигнатото от ГЕРБ в последния парламент и “ каква беше цената на компромиса, с който подкрепихме последното управление – вкарахме проекти за общините, които бяха гарантирани, представителите на ГЕРБ гласуваха удължаване на мораториума върху цената на електроенергията за битови нужди, гласуваха, отново въпреки съпротивата на Василев, нови заплати в МВР-сектора, както и тези на военнослужещите, и т.н. Това е цената на компромиса, който направихме да работим заедно с тези хора, които се оказаха неблагодарни и неможещи“, изтъкна Маринов.

Йорданка Фандъкова, която също участва в срещата в Самоков, сподели, че е щастлива, че отново е в родния си град. „Време е за прагматизъм и работа след няколко години безвремие. Ние сме доказали, че можем. Нашите кандидати за народни представители и за Европейския парламент, са компетентни и знаят как се работи“, заяви Фандъкова в „Арена Самоков“. „На път за Самоков се почувствах като Попангелов на слалома. Три години няма никаква поддръжка на пътя“, възмути се Фандъкова и добави: „Представям си какво щеше да се случи с шефа на АПИ, ако г-н Борисов беше премиер и беше минал по същия път“.

Кандидатът за европейския парламент Андрей Новаков сподели: „Много сме, единни сме и това се усеща в залата. Докато пътувахме бях сигурен, че създаваме нов спорт – слаломно избягване на дупките по пътя. Другите коментират проблеми, а ние в ГЕРБ ги решаваме“ – заяви Новаков.

Думата взе и водачът на листата за Европейския парламент Росен Желязков.“Отново сме на избори. Три години България върви бавно към своя икономически, социален и морален упадък, който е породен от създадената фалшива действителност в пропагандата, която ни обещаваше промяна, базирана на дамгосването на ГЕРБ и в страхове в хората, че има корупция, че службите са некомпетентни, че регулаторите работят в ущърб на всички. Време е за стабилност и отново ГЕРБ е призован да я възстанови в нашата страна“, каза Росен Желязков.