Над 150 души се качиха на Мусала, за да събират боклуци

„В рамките на пет дни, малък екип от високо мотивирани и обичащи планината доброволци, успяхме да нарежем, подготвим и пренесем до връх Мусала над два тона метални строителни отпадъци. Оттам, приятелите ни от „Към върха“ ще ги свалят постепенно с товарния лифт към Бели искър, откъдето Национален Парк Рила са поели отговорност да ги извозят“ – поясниха участниците в акцията за почистване на Мусала и околностите на върха.

„По време на тази малка и леко термопилска акция в лицето на динамични метеоусловия и брутални за участниците натоварвания, редовните ни доброволци извършиха около 96 изкачвания на връх Мусала.
Отчитайки и изкачванията на неочакваната, но безценна помощ в лицето на студентска група от НСА, водена от Doychin Boyanov и Alexandar Shopov, както и ученическа група на ТД – Златица, и няколко случайни туристи, общият брой изкачвания на върха надхвърля 150!“ – казаха още от групата, почистила тази част на Рила. Огромно благодаря на всички, взели участие в това епично преживяане. Определено ще го запомним за цял живот!“ – сподели Бранислав Бранков, един от участниците в акцията.