Мълния падна в къща на самоковци

Мълния падна в къща в Самоков, потвърдиха от РСПБЗН. Покривът на жилището се запали.

Инцидентът стана вчера около 15.03ч. в къща на ул. „България“ №64. /улицата до Боклуджа./ Сигналът към 112 е подаден веднага. На място са изпратени два екипа на пожарната и пожарът беше бързо овладян. Живеещите в къщата не са пострадали.

Семейство Бандрови, въпреки стреса, са успели да се спасят от стихията, но от покривната конструкция на къщата е унищожена около 20 кв.м. Необходима е помощ за възстановяване на щетите. Във фб местни споделиха, че са готови да помогнат на семейството с труд. За възстановяване на щетите семейството има нужда от строителни материали,  дървен материал, цигли, керемиди.

По спомени на живеещите в квартала за пръв път е паднала гръмотевица там, нито една къща наоколо няма гръмоотвод, малко са и къщите, които са застраховани.

„Небето беше покрито с тъмни облаци, но не валеше силно, не се очакваше такова нещо, но това показва, колко са слаби хората в сравнение с природната стихия“ – сподилиха Мария Иванова и Георги пред сайта „Самоков инфо“.

„Като гледам, това е най-високата къща наоколо…Няма никъде гръмоотводи…Притеснявам се, и ние нямаме застраховка, не можем да си позволим, скъпо е, а знам, че е необходимо“ – сподели пред сайта „Самоков инфо“ Гергана Петрова.

„Чух силен тътен и видях светкавицата, защото бях на терасата, разбрах, че е паднала наблизо, по-късно започна пожарът и стана ясно къде е попаднала. Почти не валя дъжд след това“ – разказа пред „Самоков инфо“ съседка на пострадалите.

В социалните мрежи бе разпростарено, че вчера и на ул.“Граф Игнатиев“ е паднала мълния.

Десислава Стоянова