Момчил Чалъков пя в концертната зала на Юсуповския дворец

„Дали има от това по- тежко“ прозвуча в изпълнение на Момчил Чалъков в концертната зала на Юсуповския дворец в Санкт Петербург. Момчил е част от танцовите фолклорни формации „Лилия“ към Читалище „Бачо Киро-1945 “ – София и Ансамбъл „Русаля“ към Читалище „Мироско Райчев“ – село Горни Богров, чиито ръководител е Евгения Грънчарова.

Съставите участваха в един от най-престижните в света фестивали „Розьi России“. В Русия за участие в проявата те имаха специална покана и бяха там от миналия петък до вторник. Освен силни аплодисменти и поздрави от многобройна публика, нови приятели и почитатели, формациите на Евгения Грънчарова получиха няколко награди. Сред тях са за висока педагогическа дейност, цялостно представяне, лауреат 1-ва степен, специална награда на консула България, високо изпълнителско майсторство.

Това е поредно участие на танцовите клубове, ръководени от Грънчарова, във фестивал извън страната. Съставите от началото на създаването си представят автентичния български фолклор на големи и малки сцени в държави от различни континенти.