Момчил Атанасов подари на феновете си концерт

В последния роботен ден на тази седмица в Читалището се събраха най-верните почитатели на изкуството на Момчил Атанасов. Дъждът не им попречи да дойдат и да слушат невероятните му изпълнения от авторска музика, на която никой не може да му поддражава, дори да иска. Много емоция, много насроение, много лични преживявания вкарва в композициите си Атанасов и затова са уникални със звученето си. Както каза след концерта шефката на Читалището Теменужка Янкова, „…от музиката на Момчил спира дъхът“.

Момчил изпълни своя музика и разказа предисторията на създаването й през безсънните творчески нощи и утрини. Музиката не дава покой на твореца и звучи в него и когато е с приятели, и когато гледа документални филми, и докато върви из планините със своите приятели, докато пътешества с колегите си от триото из целия свят.

Докато Момчил свиреше в Читалището, сестра му Петя участваше във фестивал в Русе. Това е поредното й участие във фестивал, след като през пролетта и лятото събра доста отличия и от други международни състезания по музика.

Тази вечер Момчил свири в НДК. Снощният концерт беше предпремиера. нямаше как, първо я подари на Самоков.