Младежкият дом събира ученици за благотворителност

 

От 15-ти до 18-ти в Младежкия дом си дават среща ученици от няколко училища. Тези дни са ОУ „Авксентий Велешки“ и „Станислав Доспевски“. Те ще участват в концерти и в благотворителната кауза на Латинка Щъркелова за събиране на средства за лечение на петокласника от СОУ “Отец Паисий” Димитър Лобутов. Връстниците им ще си изберат сувенири от Клуб “Арт палитра” на Младежкия и кутията със събраните средства ще бъде отворена след дни – на 21-ви декември от 13.30 часа – в присъствието на представител от Общината. След това ще се даде на семейството на Митко. Всеки, желаещ, може да помогне.

Христо Христов и неговият ансамъл също се вклучват в инициативата на Латинка Щъркелова. Концертът на китаристите ще бъде на 18-ти от 17 часа в Младежкия дом.

На 20-ти от 17 часа е представлението на спектакъла “Здравейте! Аз съм вашта мама!” на режисьора Весела Колешанова. Представленията досега се радват на голям интерес от публиката. /Артистите също й се радват!/. Средствата от представленията са също за подкрепа – на Димитър Йовичин.

Коледният концерт на Хора на туристите с диригент Борис Стрински ще бъде на 22-ри декември от 17.30 часа. Щъркелова ще награди с грамоти изявени личности, които са били съпричастни към идеите й и към културната дейност в Самоков.