Мистерия около обир в къща в Гуцал. „Настояваме да се постави видеоблдение на входа и изхода на селото“  – казват местните

 

Преди дни от дом в село Гуцал е станал загадъчен обир. Все още не е разкрит извършителят на престъплението и местните имат сериозни притеснения. „Обирът стана дни, преди да бъде убит Зайков, хората в селото гадаеха да не би той да е влизал в кащата на местните“ – гадят гуцалци.

„Настояваме ръководството на Община Самоков да постави видеонаблюдение на входа и изхода в селото. Трафикът оттук се увеличава, селото е пусто и престъпността е висока“ – казват още те.

Във време, в което стопаните на къщата в Гуцал не са били у дома престъпник е влязал и е разбил цялата система за видеонаблюдение с шест камери. Професионално и спокойно е свалил бравата на външната врана. Качил се е на покрива е направил на сол камерата там, както и всичко, което е можело да алармира полицията за влизането с взлом. Откраднал е пари, брадва, раница, ключ от кола, посетил е банята и е вадил столове от сайвана, почивал на тревата в двора, разхвърлял е велосипедите из двора.

Местните са много притеснени и отново припомнят, че една от причините за престъпността в село Гуцал е, че селото се администрира от няколко Общини – Самоков, Коснец и Долна баня. „Неслучайно преди години искахме да минем изцяло към Долна баня. Вече са затворени и магазините за хранителни стоки. Трябва да се направи нещо за село Гуцал от страна на властите в Самоков“ – споделят жители на село Гуцал.

През селото от около две години е зесилен и трафикът на тирове, което също притеснява местните.