Министър Ангелкова награди победителите в европейското в Боровец

Днешният гигантски слалом в Боровец сложи официално края на състезнията от Европейската купа в България. Швейцарката Симоне Вилд е победителка във втория гигантски слалом за Европейската купа по ски в Боровец. 22-годишната алпийка бе втора след първия манш само на 0,33 сек от носителката на трофея Щефани Брунер. Много доброто второ спускане й осигури победата днес. Вилд завърши с време 2:15,32 мин. Клара Дирезе (Фр) завърши втора на 0,37 сек. Брунер трябваше да се задоволи с третото място като завърши с време 2:15,85 мин.

Гост на състезанията през втория ден бе и бившият премиер Симеон Сакскобургготски. Той пристигна заедно с ексминистъра Мирослав Севлиевски, двамата наблюдаваха и аплодираха скиорките от трибуната на писта „Попангелов“. Призьорката получи купата си от министъра на туризма Николина Ангелкова. Първите пет получиха награди от Община Самоков и други. По време на двата манша фирма организира атрактивни игри с публиката.

От българските скиорки Вера Асенова завърши на 40-о място, като изостана на 8,04 сек от победителката. Михаела Кехайова е 43-а на 15,29 сек и Даниела Елинова остана 44-а на 21,04 сек, като и трите подобриха времената си от петък. Най-опитната ни състезателка Мария Киркова допуска грешка и не завърши първото спускане.

„Пистата бе по-различна от вчера, но отново добре подготвена. В горната част трасето бе по-трудно, но във втория манш успях да се спусна по най-добрия начин и това ми бе достатъчно за победата. Имахме късмет и с времето, че се задържа ясно до края. Сега ми предстоят няколко дни почивка и след това състезания на ФИС до края на сезона. Благодаря за всичко на организаторите и до нови срещи тук в Боровец“ – сподели Симони Вилд. Клара ДИРЕЗ, от Франция спечелила второ място, коментира: „Това бе едно много силно и интересно състезание. Доволна съм от представянето си в Боровец. За мен бе удоволствие да се състезавам тук.  Предстоят ми стартове за ФИС до край на сезона и участие на Световното първенство за девойки в Сочи“.

„И днес стана едно отлично състезание. Снегът бе по-различен от вчера, но това не промени условията по пистата. Много съм доволна от третото си място. Прибирам се вкъщи, ще релаксирам 5 дни и продължавам със стартове за ФИС“ – каза Щефани БРЮНЕР – Австрия, която зае трето място.

Президентът на БФСки Цеко МИНЕВ честити победите на най-добрите.