Министерство на иновациите взима зам.-министър от МОН

63c66412a4714969ac27a31be099936f

Със заповед на министър-председателя Кирил Петков са назначени трима заместник-министри.

Карина Ангелиева е назначена на длъжността заместник-министър на иновациите и растежа.

От 2018 г. Ангелиева е работила като заместник-министър на образованието и науката, като отговаря за развитието на научните изследвания, европейските програми и международни отношения. Работи в министерството от 2001 г. в областта на присъединяването на България към ЕС, европейски програми и политики, свързани с изследвания, иновации и развитие и др. В

Андрей Цеков е назначен на длъжността заместник-министър на финансите. Бил е член на Управителния съвет (2014 – 2016 г.) и на Контролния съвет (2016 – 2021 г.) на Камарата на строителите в България. Съосновател и член на Управителния съвет на Българската асоциация за управление на проекти в строителството (2015 – 2021 г.).

Цеков е магистър по „Право“ от Юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Притежава и следдипломна квалификация по строително право от ФИДИК. Придобива следдипломна квалификация по Бизнес право на Европейския съюз със специализация в „Защита на конкуренцията“ в Amsterdam Law School, Нидерландия, и следдипломна квалификация по Стратегическо управление – Специализирана програма за висши управленски кадри към Станфордския университет, САЩ.

Третият назначен днес е Димитър Данчев – на длъжността заместник-министър на икономиката и индустрията. Димитър Данчев е икономист по образование, придобива образователно-квалификационна степен „бакалавър“ по Международни икономически отношения от УНСС София, както и образователно-квалификационна степен „магистър“ по социалните и икономически науки от Икономически университет Виена, Австрия. Бил е народен представител в 44-то и 46-то Народно събрание.