Милчо Левиев скъса почетното си гражданство с Пловдив

Преди седмица музикантът Милчо Левиев обяви, че се отказва от званието си „Почетен гражданин на Пловдив“ в знак на несъгласие с политиката на общинското ръководство под управлението на кмета Иван Тотев.

„В дългата си и успешна кариера на сцената Милчо Левиев е получил достатъчно поклони и награди. И на него обаче му се наложи да преглътне горчивия хап, изпитвайки на собствен гръб жестокия товар на максимата, че никой не е пророк в собствената си страна“ – пишат медиите в Пловдив. „Още повече, ако тя се нарича България, а човекът е с огромен талант, признат по целия свят. Съвсем лошо става, когато градът е Пловдив, а кметът – Иван Тотев. Тук успелите не ги долюбват много. Както сам Левиев казва в интервю за „Марица“, освен силно развита организирана престъпност, у нас си имаме и грижливо отгледана организирана посредственост. Именно тя властва в града, като задава тона в политиката, икономиката и културата“ – пише „Марица“. С отворено писмо до кмета Иван Тотев големият музикант обяви, че се отказва от почетното си гражданство.

От мидията допълват: „Левиев уточни, че не се отказва от почетното място, което има в сърцата на изкушените от изкуството пловдивчани, а от свитъка и медала, дадени му от непочтената администрация. Направи го, защото отказа да бъде част от блатото на посредствеността, в което от години затъва конформисткото пловдивско артобщество“.  „Така е, като живеем в държава, в която народът не се бунтува. Вмесо да излезе на улиците, той влиза в клъчмата“ – коментират в Пловдив.