Мечтите на абитуриентите на “Зорница” полетяха към бъдещето

Тази седмица бе особена за децата и учителките от ОДЗ “Зорница”. След 24-ти май дойде ред на тържеството им за изпращане на абитуриентите от градината.

Тази година на сцената се качиха учителките Еличка Ахчийска и Надя Драганова – и двете са много обичани от децата и уважавани от родителите. Тази година Еличка получи грамота за 24-ти май от Община Самоков, миналата година отличена бе колежката й – Надя Драганова.

Емоциите бяха голми – и за тях, и за родителите, които препълниха Младежкия дом, за да поздравят децата си и да им пожелаят на добър час към първи клас. В сценария за празничната вечер учителките и възпитаниците им бяха включили много песни, танци и стихчета за обичта към близките и България, за любимите предмети, за животните, за книжките, за природата. От сцената прозвучаха закачки, съвети за малки и големи, признания, че не е лесно да си кажеш довиждане с любимите кукли и играчки от детската градина, а също и с … учителките.

Своите мечти децата изписаха на пъстро хвърчило и желанията им полетяха към бъдещето с надеждата за здраве и успехи.

С топли думи към всички в залата се обърна директорът на “Зорница” Мария Япракова. Тя пожела на децата да бъдат здрави, щастливи и усмихнати и все така ученолюбиви.

Родители също застанаха на сцената, за да благодарят на директорката, на учителките и на леля Гене, на всички, които през годините са се грижили и са били ежедневно до децата им, давали са им кураж, сили, обич и знания. От родителите имаше специална изненада за учителките, но най-вече ги стоплиха думите им на блгадарност за грижите през четирите години в любимата “Зорница”. Сълзи в очите издадоха искреното отношение у деца, родители и учителки.

Освен стихчета и песни, имаше атрактивни танци, както и представяне на групата, изучавала английски език в градината при Гергана Шейнова.

Децата бяха подготвили песните си с талантливата и чаровна музикантка SAMSUNG DIGITAL CAMERASAMSUNG DIGITAL CAMERASAMSUNG DIGITAL CAMERAРадостина Симонова.