Медали за математици от НУ „Станислав Доспевски“

„Ръка за ръка – учители, ученици, родители – това е формулата на успеха ни“ – заяви директорът Камелия Асенова и пожела нови успехи за учениците

 

Днес в двора на Начално училище „Станислав Доспевски“ в Самоков бяха връчени медалите и сертификатите на победителите и участниците в „Математика без граници“. В есенния кръг на математическия турнир Кристиан Барански спечели златен медал, а четвъртокласникът Александър Кучиев – бронзов. В математическото състезание участваха 45 ученици от НУ „Станислав Доспевски“.

През лятото Кристиан, който сега е във втори клас, спечели сребърен медал на предишния кръг на турнира в Несебър, като само една точка не му стигна, за да спечели златото. Кристиян е много амбициозен и е решил още отсега науката да бъде неговото призвание.

Директорката на училището Камелия Асенова и колегите й бяха организирали тържество, на което връчиха документите на всички участници и медалите на Кристиан и на Александър. Асенова ги покани на почетната стълбичка и след като Светла Костова – председател на Съюза на математиците – Самоков, им даде отличията, ги призова да застанат един до друг на стълбичката. „Родители, ученици и училище – всички един до друг и ръка за ръка – това е формулата на успеха в нашето училище“ – заяви Камелия Асенова. Тя поздрави колегите си, които работят с децата по математика – Галина Механджийска,  Лилияна Маджарова, Даниела Йорданова, Весела Омерска. Благодари за съдействието на Светла Костова.

20171120_110506 „Стоплихте ни сърцата и душите с вашите успехи. Поклон пред вашия труд и постоянство“ – обърна се към учители и деца директорът на учебното заведение.

Десислава Стоянова