Масови проверки в Самоков, полиция и жандармерия спираха наред

 

Жандармерия и полиция претърсиха Самоков вчера. Действията са насочени към противодействие  на икономическата и криминалната престъпност – съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР.

Съставени са стотици актове за административни нарушения, глоби, фишове, правени са видеоклипове за скоростта на МПС-та, задържани са лица за различни престъпления. Акцята бе водена от началника  на полицията в Самоков, главен инспектор Васил Попов.

 

Невиждано полицейско присъствие имаше вчера в Самоков. Униформените от дирекция “Жандармерия“, съвместно с РУ – Самоков проверяваха всичко наред – за безопасността на движението, регистрация и техническа безопасност на МПС-та, спазване на обществения ред, шофьори, пешеходци, магазини, заведения, гатери, фирми и др. Самоковци бяха впечатлени и от многото представители на жандармерията, според неофициални данни в циганските махали на Самоков, а и в града, е имало около пет групи жандармеристи.

Проверени са търговски обекти, пунктове за цветни метали, гатери, дърводобивни фирми, складове за дърва и други обекти, в които обикновено се подвизават кримиелементи или някои от така наречените „рискови субекти“. Чрез видео клипове са съставени  десетки актове за превишена скорост, също така са съставени  много глоби с фиш.  Акцията е започнала рано сутринта, още в седем часа. За извършени различни престъпления има десетки задържани лица, арестувани са и лица за различни престъпления.

За броени часове са били проверени около 500лица, над 400 МПС-та също са били проверени. При мобилна система за видеоконтрол на нарушенията на правилата за движение са били проверени около 70 водачи. Съставени са около 20 глоби с фиш. По време на акцията са съставени 60 акта. Извършена е била проверка и на два пункта за цветни метали, също са проверени и около 10 дърводобивни гатера в самоковско. Проверявани са автосервизи, автоморги, депа, заложни къщи. Отнети са и десетки шофьорски книжки. Задържани са също десетки лица.

 

„Леле, толкова жандармерия в Самоков не е идвала никога! Браво на началника на полицията! Ако всички във властта в Самоков си вършат работата като него, Самоков ще е спокоен град. Дано се сложи ред най-после!“ – коментираха самоковци.

 

Акцията е продължила близо 10 часа, като за това време са били спрени стотици коли, разказаха очевидци.

 

„Дали някои избягал затворник не се крие у Самоков, та има толкова много жандармерия и полиция? А и гледам полицаите не са само самоковци, има и от други места“ – гадаеха в града вчера.

Някои предположиха, че акцията е част от националната „Безопасно лято“, която стартира преди дни по нареждане на МВР.

„Досега такъв шеф на полицията в града не е имало. Браво! Той успя да подобри сигурността и спокойствието на гражданите в района. Дано изчисти и града от престъпниците на всички нива!“ – говореше се вчера в Самоков.