Мадарова къща посреща гости за рожден ден

На един от най-хубавите пролетни празници – Гергьовден, Мадарова къща ще празнува и ще събере приятели и почитатели на уюта, менюто и гостоприемството си. Поводът е осмият рожден ден на Мадарова къща.

Мадарова къща е паметник на културата, архитектурен образец, представляващ европейските строителни влияния от втората половина на 19-ти век. Домът на заможното самоковско семейство Мадарови е построен през 1910г. в стил Виенски сецесион. Реставрацията на къщата е през 2007г. и възстановява оригиналната архитектура и пластичната декорация на фасадата, като я адаптира и към функциите й на клуб-ресторант.

„Празнуваме на Гергьовден. Избрахме за закрилник на къщата Свети Георги. Светецът в представите на българите се свързва с надмощието си над лошото и злите сили. Пожелавам на хората, които се грижат за уюта и гостите на Мадарова къща да са здрави, да имат сили да преборват всяко предизвикателство, да продължат и занапред да посрещат с усмивки и професионализъм нашите приятели – клиентите“ – сподели Емилия Даганова – управител на ресторанта.