Люта битка за шефските места на училища в Самоков

Регионалният инспекторат е одобрил документите на кандидати за директори на училаща в Самоков. За две от школата конкурсите бяха обявени след пенсиниране на директори с голям стаж. Изключение е само освободеното място в  НУ „Петър Берон“.

“Сега предстои да се разбере дали конкурсът ще се проведе според правилата“ –  коментира се усилено в средите на учителите от Самоков.

Според неофициална информация до конкурса не са допуснати Михаил Михайлов, защото нямал 5 години учителски трудов стаж и Живко Караджинов, който според слуховете и за голяма изненада на всички не е представил диплома за висше образование.

За директор на Профилирана гимназия “Констонтин Фотинов” се кандидатира учителката по математика Светла Костова. Тя е позната на обществеността като уважавана математичка, чиито ученици са носители на множество награди от конкруси и са винаги първи на олимпиадите, влизат във ВУЗ още докато са ученици в Гимназията.  Светла Костова се съревновава с Вената Симитчийска – в момента директор на ОУ “Христо Максимов”. В неделя от 6 вечерта в Читалището е бенефисът на досегашния директор Кирил Славов, който е уважаван от колегите си и от учениците на едно от най-старите училища в града на самоковите.

Гергина Рангочева е кандидат за директор в СУ “Никола Велчев” и е в съревнование с Ваня Стойчева – сестра на Силвия Стойчева – председател на Общински съвет – Самоков.

В НУ “Петър Берон” битката също е доста оспорвана. Тя се води от шефката на туристите Марияна Илиева, която наскоро стана герой на “Господари на ефира” заради съмнителна сделка с туристически обекти в Боровец. „Рилски турист“ май трябва да се казва „Рилски юрист“ и да се намеси някой рилски прокурор“ – пошегуваха се „Господари на ефира“ по време на предаването за сделката на туристическото дружество. В предаването бе дадена думата и на Марияна Илиева като шеф на Туристическо дружество „Рилски турист“ – Самоков. Ще се разбере какви са шансовете на колежките й Валентина Попова и Искра Симеонова – Ангелова.