Лъжлив грабеж в магазин за мобилни

Криминалисти от Самоков разобличиха авторите на инсцениран грабеж. Работата по случая започнала след получен сигнал в Районно упралвение-Самоков от управителка на магазин за мобилни апарати и аксесоари в града за извършен й грабеж, съобщиха от ОД на МВР-София.

Пред полицейските служители тя разказала, че е била застигната в гръб от непознат мъж, който чрез употреба на сила е издърпал дамската й чанта с 6100 лева оборотни пари, сума в евро и лева лични пари, дебитни карти, лични документи и дамски принадлежности, след което е избягал в неизвестна посока.

По случая било образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 198 от НК и предприети незабавни действия по установяването и задържането на извършителя на деянието. В хода на разследването, след проведени активни оперативни и процесуално-следствени действия, криминалистите разкрили, че грабежът е инсцениран от управителката на търговския обект и колегата й- продавач в магазина, с цел да се прикрият липси на оборотни пари, осъществени посредством фиктивни продажби на стоки. В действителност обаче те ги продавали на трети лица на по- ниска стойност. Срещу двамата е образувано досъдебно производство за извършено от тях престъпление по чл. 202, ал.1 от НК. Работата по пълното документиране на случая продължава.