Лошо месо и кока за 8-ми декември

От ОДМВР-София съобщиха за над 35 кг негодно за консумация месо, установено при проверка на заведение в курорта Боровец в навечерието на студентския празник. На територията на Боровец била проведена специализирана полицейска операция във връзка със студентския празник. Съвместни екипи от служители на Икономическа полиция в ОДМВР- София, НАП, ОДБХ, РЗИ- София област и Инспекцията по труда са инспектирали общо 15 обекта – ресторанти, механи и увеселителни заведения с направени резервации от празнуващи студенти.

В едно от проверените заведения, контролните органи са установили общо 35.260 кг месо, част от което с неясен произход, останалото с изтекъл срок на годност. От служителите на ОДБХ е съставен акт за установено административно нарушение. На установеното количество негодно месо е наложена възбрана и същото предстои да бъде унищожено в екарисаж. В хода на проверката, в заведението е установена и бутилка скъп алкохол, с изтекъл срок на валидност на акцизния бандерол.

За притежание на 1 грам кокаин в празничната нощ е задържан 23- годишен старозагорец. Той бил проверен от полицейските служители в тоалетната на хотел в Боровец. В резултат на предприетите допълнителни превантивни мерки студентските празненства на територията, обслужвана от ОДМВР- София, преминаха без сериозни инциденти и при гарантиран обществен ред – казват униформените.