Литургиите за Цветница и Великден ще бъдат излъчени на живо на фейсбук страницата на Общината

Литургиите по случай Цветница и Великден ще бъдат излъчени на живо на фейсбук страницата на Община Самоков – съобщи снощи кметът Владимир Георгиев.

„По този начин, спазвайки ограниченията, ще можете да усетите празничната атмосфера.
Заради усложнената епидемиологична обстановка ни се налага да си останем у дома. На фона на идващите светли празници и все по-голямата ни нужда от вяра и упование, подкрепих инициативата на Архиерейския наместник отец Михаил да помогнем Божието слово да достигне до всеки дом. Община Самоков ще окаже съдействие за излъчване на онлайн литургиите за Цветница и Великден. За целта проведох среща с отец Михаил, на която уточнихме протичането на живото предаване и техническата обезпеченост.
Радвам се да ви уведомя, че на 12 април /неделя/ от 10.30 ч. на живо от страницата на Община Самоков ще можете да наблюдавате празничната литургия. По този начин ще можете да се докоснете до богослуженията и позитивни послания, така нужни ни днес“ – заяви кметът Вл. Георгиев.

„Празничната Великденска литургия и посрещането на Благодатния огън също можете да гледате на живо от страницата на Община Самоков от 23.45 ч. на 18 април /събота/. Всички храмове ще бъдат отворени за богомолците.
Бъдете съпричастни и си останете вкъщи! – апелират от Общината.