Литературна среща в „Сарафската къща“. Във възрожденска атмосфера Иван Димитров представя книгата си

Днес, 9 ноември (петък) 2018 г. от 17:30 часа в „Сарафската къща“ в Самоков ще се състои представяне на книгата на Иван Димитров ― „Силата на думите“

Авторът на кратките разкази в „Силата на думите“ е роден през 1983 г. Носител е на литературните награди „Яна Язова“, „Чудомир“ и „София: Поетики 2013“.

„Иван Димитров успява да събере отделните части, на които се е разпаднал животът ни, и от тези парчета се е получила малко мрачна картина, но читателят в крайна сметка остава обнадежден. Защото, докато четеш, се усмихваш, даже се разсмиваш. Думите имат сила.“ ― споделя редакторът на книгата Силвия Чолева.

Иван Димитров е писател, поет, драматург. Лауреат на три литературни награди – „Чудомир“, „Яна Язова“ и „София: Поетики“. Романът на Иван Димитров „Софийски дуети“ бе номиниран за престижната Европейска награда за литература. Негови произведения са превеждани на английски, френски, унгарски, сръбски и румънски език. Като драматург дебютира в Бродуей (Ню Йорк) с пиесата „Очите на другите“.

По инициатива на СНЦ „Коалиция за граждански проекти“, магнетичният майстор на словото ще се срещне със самоковските ценители в Сарафската къща.

На 9 ноември (петък), от 17,30 часа във възрожденската атмосфера на Сарафската къща авторът ще представи и новата си книга „Силата на думите“.