Лиляна Тошева измамена по схемата „оказване на съдействие на полицията“

Вчера по обяд 61-годишна самоковка Лиляна Тошева съобщила в полицията, че по-рано през деня е станала жертва на телефонна измама. Потърпевшата разказала, че на домашния й телефон позвънил непознат, представил се за полицай, който я въвел в заблуждение, че е необходимо съдействието й за залавянето на телефонни измамници. Без капка колебание и без да се посъветва с някого, жената изпълнила точно указанията на мнимия полицай и изхвърлила от терасата на дома си найлонов плик с 2000 евро, 2000 лева и около 20 грама златни накити. По случая в РУ- Самоков е образувано досъдебно производство. Разследването продължава под наблюдението на районната прокуратура.

ОДМВР- София отново призовава гражданите да не се поддават на провокации за предоставяне на парични средства във връзка с провеждаща се полицейска операция за залавяне на извършители на престъпления.

Ако на телефона си получите обаждане от непознат, който твърди, че е полицейски служител и Ви помоли за съдействие във връзка със задържането на престъпна група, като за целта  трябва „само“ да предадете всичките си налични спестявания и златни накити, то спрямо Вас се извършва опит за измама! ПОЛИЦИЯТА НЕ ТЪРСИ СЪДЕЙСТВИЕ ОТ ГРАЖДАНИТЕ ПО ТОЗИ НАЧИН!

При получаването на подобно обаждане запазете  хладнокръвие, незабавно потърсете контакт с Вашите близки, сигнализирайте на тел. 112 или в най- близкото управление на МВР!