Лекари и здравни специалисти от Самоков си пожелаха успехи в работата и в грижите за болните

Работещи в МБАЛ – Самоков, лекари, медицински сестри се събраха на фирмено парти в хотел „Самоков“ по повод Световния ден на здравеопазването. Официалната част бе водена от главната сестра Ангелина Гаврилова и започна с поздрави.

„Благодаря ви за всеотдайния труд, благодаря на всички, които ни подкрепят. Благодаря ви, че сте всеотдайни, че сте оптимисти, че вярвате и работите  искрено и от сърце. Колеги, днес е ден и на равносметка. Благодаря на АГО с началник д-р Спасов и на Детско отделение, които взеха престижни позиции в Югозападен район. В началото на годината болницата премина и успешна акредитация, което е заслуга на всички, но най-вече на началниците на отделенията и на старшите сестри. Визирам също д-р Филчев, главната сестра Ангелина Гаврилова, Отдела по маркетиг. Честит празник на всички“ – бяха част от думите на д-р Красимира Ковачка.

Думата за поздрав взе и кметът Владимир Георгиев. „Уважаеми лекари и медицински работници, поздравявам ви по случай празника и се радвам, че благодарение на вас се случват хубави неща в нашата болница. Пожелавам ви здраве и успехи. Уверявам ви, че всички ценим вашия труд. Дълбок поклон и признателност за всички вас!“ – поздрави кметът.

Народният представител Валентин Милушев също поздрави празнуващите. „Приветствам всички работещи в нашата DSC_5609болница, благодаря ви за вашата отзивчивост и всеотдайност към работата. Благодарение на вас има общинска болница в Самоков, която под вещото ръководство на д-р Ковачка има отлични показатели. Всички сме свидетели, че болницата се обновява. Поклон пред вашите усилия. Наскоро моята майка също беше ваш пациент, благодаря на всички вас за грижите към нея“ – сподели Милушев.

Поздравителен адрес бе прочетен от името на Светлана Атанасова, заместник-председател на Общински  съвет.DSC_5691

Хорото на медиците се изпъстри от гостуващият на празника им състав „Росица“. На празника бяха поканени лекари и медицински сестри, които са работили през годините в болницата. Работещите в болницата бяха поздравени и от представители на здравното министерство.