Крими наоколо

Възрастен столичанин е задържан за кражба от супермаркет в Костинброд
Работата по случая започнала след сигнал от управителя, че от търговския обект е извършена кражба на хранителни стоки. Полицейските служители провели бързи оперативно-издирвателни действия, в резултат на които разкрили и задържали автора на престъпното деяние- жител на столицата на 79 години. Материалите по случая са докладвани в районната прокуратура с оглед прилагане разпоредбите на чл. 218Б от НК.

 

Ихтиманец отива на съд за неправомерно използване на чужда дебитна карта.
След приключване на действията по разследване, проведено от служители на РУ-Ихтиман, 31-годишен местен жител е привлечен в качеството на обвиняем за извършено престъпление по чл. 249, ал.1, вр. чл. 26, ал.1 от НК. При условията на продължавано престъпление, той използвал платежен документ, без съгласието на титуляра, като чрез няколко транзакции изтеглил от АТМ устройство общо 1000 лева от дебитната му карта. Делото  е изпратено в прокуратурата с мнение за предаване извършителя на съд.

Шестима незаконно пребиваващи чужденци са задържани на автомагистрала „Тракия“.
Около 21.20 часа снощи, при извършване на обход по автомагистрала „Тракия“, автопатрул на група „Контрол на пътното движение по главни пътища и автомагистрали“ към ОДМВР-София забелязал в района на 21 км шестима души, движещи се по пътното платно. От извършената им проверка се установило, че са без документи за самоличност, не говорят български и се самоопределят като афганистанци. Чужденците са транспортирани в РУ-Ихтиман, откъдето работата с тях е продължена от служители на група „Миграция“.